Följ oss

Skrota Public Service

Det är public service förbannade skyldighet att bli granskade för sin partiskhet

Politikfakta

Publicerad

den

Att SD vill att Sveriges public service ska vara politiskt neutrala är tydligen ett hot mot demokratin, enligt statsminister Stefan Löfven. Men det gick tydligen bra när de själva tillkallade sig Google, Facebook och andra nätjättar för att kräva censur för det de kallar ”högerpopulism”, ”hat” och ”påverkansoperationer” – där det sedan upprättades en ”het linje” mellan den socialdemokratiska myndighetsmarodören Dan Eliassons Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och Facebook. För att sedan gå fram med den digitala bilan och halshugga allt de uppfattar som regimkritik – inklusive Politikfakta.

Vi lever i en åsikts- och värdegrundsdiktatur. Om du inte upplever den så är du redan hjärntvättad och lika medvetslös som yttrandefriheten. Censurbödlarna står på den rödgröna regimens sida och i spetsen går ett maktgalet parti som haft 80 år på sig att helt ogranskade infiltrera varenda fiber av samhället, varenda myndighet och institution. Sveriges public service är inget undantag. De är socialdemokratins vapendragare.

Läs även: När ska ni börja granska er själva, public service?

Nu känner dessa tidigare oantastliga maffiabröder sig hotade för att ett parti vill att public service ska agera enligt sitt sändningstillstånd – det vill säga att vara politiskt neutrala. Deras enade front mot denna logik blir därför mycket talande och ytterligare ett bevis för att de behöver granskas – grundligt, transparent och återkommande. Det är dessutom deras förbannade skyldighet som skattefinansierad radio-, TV- och mediaverksamhet att säkerställa.

Ska public service skrotas en gång för alla?

Källa: Fria Tider
Foto: Lesula/Olaf Kosinsky

Copyright © 2019 Politikfakta. Alla bilder som har Politikfaktas logo är dock helt fria att dela och sprida enligt Creative Commons CC0 “No Rights Reserved”.