Följ oss

Dagens retard

Polischefen om rasistiska och brutala förnedringsrån mot svenska barn: ”Ingen enkel förklaring”

Politikfakta

Publicerad

den

Den explosionsartade ökningen av rasistiska och brutala förnedringsrån mot svenska barn beror inte på massinvandring och rasism – utan på ”socioekonomiska faktorer”. Detta enligt Carin Götblad som skulle passa bättre som chef för något genusdagis – inte vara ansvarig för våra barns säkerhet på gator och torg. Hon är en batikhäxa i polisuniform – inget annat. Detta daltande är fullkomligt osmakligt och vidrigt. Vi vet att tongångarna skulle vara helt annorlunda om det var svenskar som misshandlade, rånade och pissade på invandrarbarn.

Transkription från SVT Aktuellt den 11 februari 2020:

Vilken är din förklaring till att utvecklingen gått åt det här hållet?

”Ja, det finns naturligtvis ingen enkel förklaring. Det jag kan säga är att många av gärningsmännen kommer från det vi kallar för utsatta områden. Det betyder inte att alla kommer därifrån. Men det är väldigt vanligt. Och vi vet att där bor familjer med riskfaktorer av olika slag. Depression hos familjemedlemmar, dysfunktionella familjer. Vi har familjer där inte en enda vuxen någonsin haft ett arbete. Man kan vara inne på andra generationen av det. Vi har kriminella familjer. Vi har ganska många barn idag som växer upp i kriminella familjer.”

Har ni inte sett några mönster när det gäller gärningsmännen?

”Vi ser ungefär var de bor i de här områdena. Men det är så här att polisen får inte föra register över etnicitet eller sådana saker – om det är det du menar? Utan det måste sättas i ett sammanhang med en mängd andra riskfaktorer för att bedömas på ett ordentligt och klokt sätt. Sedan är det också så här att man måste komma ihåg att de allra flesta barn och vuxna som växer upp i det vi kallar utsatta områden blir inte kriminella.”

Copyright © 2019 Politikfakta. Alla bilder som har Politikfaktas logo är dock helt fria att dela och sprida enligt Creative Commons CC0 “No Rights Reserved”.