Följ oss

Kulturvänstern

Musikern Fredrik Larson om okända förortsrappare med miljontals streams på Spotify: ”Siffrorna är helt orimliga”

Politikfakta

Publicerad

den

Foto: Youtube/Fredrik Larson

Musikern Fredrik Larson om hur okända gansterrappare från förorten med stor sannolikhet köper miljontals streams på Spotify för att få bokningar och okritiskt uppmärksamhet av godhetsrunkarna på SVT och TV4: ”För några år sedan fick jag ett A4-blad av en bokare. Hon sade inte mycket om innehållet, men det kändes lite skumt. På lappen listades priser för att köpa tusentals visningar på YouTube och Spotify. Priset var högt. Och jag hade varken råd eller lust till att fuska. Hon sade också att arrangörer endast kollar på antal streams/visningar i dag. Så för att boka spelningar behövde jag få upp mina siffror…När samtliga medier redovisade de mest streamade artisterna 2019 hajade jag till. Det var inte Håkan Hellström eller Kent som var störst, utan unga, okända gangsterrappare från förorten…Medier gjorde okritiska reportage kring dem. Många har domar och fängelsevistelser bakom sig, men gavs ändå utrymme i både SVT och TV4. Ingen frågade hur de finansierar sin musik och lyckas få så extremt mycket streaming. Siffrorna är helt orimliga…”

Fredrik Larson skriver även mycket avslöjande om kulturvänsterns omfattande vänskapskorruption – om hur de sitter i kulturråd och ger skattefinansierade stöd och bidrag till sina egna produktioner – i denna prenumerantartikel på Nya Tider.

Så här går streamingfusket på Spotify till: ”Så köper artister sig framgång”

Foto: Youtube/Fredrik Larson

Copyright © 2019 Politikfakta. Alla bilder som har Politikfaktas logo är dock helt fria att dela och sprida enligt Creative Commons CC0 “No Rights Reserved”.