Följ oss

Vänsterblivet

LO:s årliga propagandarapport – nämner inte att ”lönegapet” skenat med S vid makten

Politikfakta

Publicerad

den

“Aldrig har toppcheferna inom näringslivet tjänat så mycket jämfört med vanliga löntagare”, skriver SVT – som varje år slår på stora trumman när denna hycklande propagandarapport kommer ut.

I rapporten tar man alltså det absoluta toppskiktet i näringslivet och jämför med en industriarbetarlön. Varför kan man undra? Varför jämföra två summor som faktiskt inte är jämförbara? Varför ställa grupp mot grupp? Lön mot lön? Anledningen är höljt i dunkel. Det är för att det är korkad sossepropaganda. Den här rapporten är lika korkad som att slå ihop alla kvinnolöner och sedan jämföra med alla manslöner – för att sedan hitta ett ”orättvist lönegap”. Skäms ni inte när ni släpper denna hög med skit varje år, LO?

En vanlig vd i Sverige tjänar ungefär lika mycket som en industriarbetare – LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson tjänar 104 841 kr/mån. Det är 3-4 gånger mer än “en vanlig löntagare” eller vanlig vd. Varför tjänar han då så mycket om han ska klaga på att andras lönerna är för höga? Hur vore det att dra ner på din egen och andra fackpampars löner för föregå med gott exempel, Karl-Petter? Det är ett enastående hyckleri som bara den mest insnöade fackvänstern kan försvara.

”Denna vd-rapport är alltså ett klassiskt fall av att jämföra äpplen med päron, som LO försöker komma undan med varje år. Och det gör de. Rubrikerna handlar alltid om deras märkliga slutsatser, inte om verkligheten”, skrev Rebecca Weidmo Uvell redan 2016 om denna LO-rapport.

Sveriges vd:ar och toppchefer inom näringslivet skapar arbetstillfällen, tillväxt och skatteintäkter – och betalar dessutom själva 2/3-delar av sin lön i skatt. Vad tillför Karl-Petter Thorwaldsson samhället? Ingenting. Han slösar med medlemmarnas pengar på sossepropaganda och hittar på vänstervridna ofta helt felaktiga rapporter – som denna – och får en oskäligt hög fackpampslön för besväret. Och så kliar han sig på flinten och undrar varför medlemmarna går från S till SD i allt snabbare takt.

Att detta “lönegap” som regimtrogna LO räknat ut ökat dramatiskt och närmast skenat sedan Socialdemokraterna tillträdde makten för fem år sedan – är naturligtvis inget som LO ens nämner i sin 77 sidor långa propagandatext. Väl investerade medlemspengar, LO-medlemmar?

Källor: Arbetet/SVT
Foto: News Oresund/Johan Wessman

Copyright © 2019 Politikfakta. Alla bilder som har Politikfaktas logo är dock helt fria att dela och sprida enligt Creative Commons CC0 “No Rights Reserved”.