Följ oss

Islamiseringen av Sverige

Muslimer vill bygga moské på Lidingö – kan dra till sig terror från andra muslimer

Politikfakta

Publicerad

den

Foto: Nemir Chaudhry

I slutet av 2019 blev Lidingö den första kommunen i Stockholm att förbjuda tiggeri. Nu kan Lidingöborna dock vara på väg att få en moské i stället.

Förfrågan om en moské på Lidingö kommer från Islams Ahmadiyya församling i Stockholm. Församlingen har redan två moskéer i landet. Detta är andra gången församlingen försöker få grönt ljus för en moské på Lidingö.

De vill nu antingen bygga en helt ny moské eller göra om en redan befintlig byggnad – eftersom de nu är ”flera hundra medlemmar” i Stockholmsområdet. Ja, de är lika ”stora” som en mindre bridgeklubb.

Att denna gren av islam drar till sig andra mer ”rättrogna muslimer” som inget annat vill än radera Ahmadiyya-muslimerna från jordens yta – eftersom ”de inte är muslimer” – är kanske en fråga som Lidingö stad behöver ta extra ställning till? Utöver att ge dem utrymme för moské och tillgodose deras ambition att använda redan ansträngda idrottsplatser på Lidingö?

Vill politikerna på Lidingö verkligen dra till sig en brinnande religiös konflikt till ön? Ett religiöst krig? Terrordåd? Hatbrott? Skadegörelse? Med allt vad det innebär i otrygghet och kostnader för de stillsamma öborna? Nu när det inte ens finns stationerade poliser på Lidingö – bara en polishelikopter som skickas ut från om den inte är på annat uppdrag? Lidingö är redan ett hårt brottsdrabbat område i Stockholm eftersom kriminella vet att det är polistäthet som i övre Norrland på ön.

Sist men inte minst den viktigaste frågan: Hur många muslimer finns det på ön? Några hundra? Hur många är Ahmadiyya-muslimer? Troligen noll. Borde inte en moské byggas där det redan bor Ahmadiyya-muslimer? Skulle man bygga en synagoga i Rosengård om det fanns några hundra ultraortodoxa judar i Malmö?

Källa: Samhällsnytt
Foto: Nemir Chaudhry

Copyright © 2019 Politikfakta. Alla bilder som har Politikfaktas logo är dock helt fria att dela och sprida enligt Creative Commons CC0 “No Rights Reserved”.