Följ oss

Skrota Public Service

Var mjölkkorna i SVT:s Uppdrag Granskning verkligen undernärda?

Politikfakta

Publicerad

den

Hej i stugorna!Jag ville bara säga något kort om huruvida mjölkkor är undernärda eller inte. Korta versionen: Synliga revben är ingen garanti för att kossan lider av svält. Håll till godo och dela gärna! ?

Slået op af Björn Daniels i Torsdag den 30. januar 2020

Är synliga revben ett tecken på en undernärd mjölkkossa? Nej, inte enligt mjölkbonden Björn Daniels som driver en Arlagård i Orsa. Hans inlägg på Facebook har gillats närmare 3000 gånger och delats av över 5000 användare. Det är tecken på att de är högpresterande mjölkkor – precis som elitidrottare, säger Björn. Men var detta något som ni tog upp i er granskning, Uppdrag Granskning? Eller blev ni så glada när ni såg något som för det otränade ögat ser ut som en undernärt djur – så ni glömde bort att nyansera ert reportage? Detta till synes opartiska reportage var alltså inte alls så opartiskt och nyanserat i slutändan. Ni misslyckades med ert uppdrag igen, Uppdrag Granskning.

Copyright © 2019 Politikfakta. Alla bilder som har Politikfaktas logo är dock helt fria att dela och sprida enligt Creative Commons CC0 “No Rights Reserved”.