Följ oss

Skrota Public Service

Melodifestivalens vidriga miljöhyckleri

Politikfakta

Publicerad

den

Foto: Arkland

På Melodifestivalen i lördags ”skojade man till det” om att programledarna nu ska välja bort fossildrivna färdmedel för att ta sig runt Sverige med sitt värdegrundsjippo. ”Vi är väldigt lyckliga över att vi fick in klimatfrågan i programmet på det här sättet”, säger Linnea Henriksson.

I årets Melodifestival har dock SVT samlat ihop 12 skattefinansierade och fossilbränsledrivna långtradare, 1 OB-buss, 2 turnébussar, två hjullastare, två gaffeltruckar och två skylifts för att sammanställa Melodifestivalen i de olika städerna.

2018 räknade man ut att Melodifestivalen körde drygt 4300 mil och släppte ut (lågt räknat) 32 ton växthusgaser. Så nu ska alltså SVT ”rädda klimatet” genom att låta programledarna åka tåg, elbil och hästdroska för att indoktrinera folket i att resa på ett mer miljövänöigt sätt än de själva gör. Grattis, SVT. Ni är miljöhycklare och gretarderade klimatidioter på en och samma gång.

Foto: Arkland

Copyright © 2019 Politikfakta. Alla bilder som har Politikfaktas logo är dock helt fria att dela och sprida enligt Creative Commons CC0 “No Rights Reserved”.