Följ oss

Dela citatet

Amanda Lind (MP): ”Mitt jobb som kulturminister är inte ta del av kultur”

Politikfakta

Publicerad

den

Den miljöpartistiska kulturministern Amanda Lind tycks inte ens förstå vad hon jobbar med: ”Mitt jobb som kulturminister är inte ta del av kultur”. Man kan undra vad hon själv tror är hennes jobb? Föreställ dig Mikael Damberg (S) säga: ”Mitt jobb som inrikesminister är inte att ta del av inrikesfrågor”. Fullkomligt orimligt – och sjukt.

Kommer du ihåg när kulturvänstern gick i taket för att Johan Stäel von Holstein satt i Statens kulturråd? Var är de nu? De har varit knäpptysta i åratal när kristallhäxan Amanda Lind och dessförinnan Bolibompahjärnan Alice Bah Kuhnke varit kulturministrar. Ge kulturvänstern mer pengar så håller de käften, tycks vara den framgångsrika formeln för att hålla sig väl med kulturpöbeln. Men vad anser de om att den här kulturellt approprierade kulturministern som skiter i deras kultur? Tystnad? Ja, men om de håller käften så kanske de får mer pengar nästa år?

Källa: Omni
Foto: News Øresund/Johan Wessman

Copyright © 2019 Politikfakta. Alla bilder som har Politikfaktas logo är dock helt fria att dela och sprida enligt Creative Commons CC0 “No Rights Reserved”.