Följ oss

Skandal

Jens Runnberg: ”Så här skapar Socialdemokraterna politikerförakt”

Politikfakta

Publicerad

den

En artikel som fick alldeles för lite uppmärksamhet härom dagen var Jens Runnbergs: ”Alla som fick gå har nu nya toppjobb – så här skapar S politikerförakt”.

Det är alltså den arroganta och maktgalna regeringen Löfven som nu belönat samtliga inblandade i Sveriges värsta IT-läcka någonsin med toppjobb – bara två och ett halvt år efter skandalen. Köper Löfven deras tystnad? Vet de också vad vi alla redan vet – att Stefan Löfven självklart kände till allting och borde avgått med en fet spark i arslet som avgångsvederlag?

Jens Runnberg: ”S-toppar som varit så omdömeslösa att de själva förstod att de måste avgå eller att statsministern var tvungen att sparka dem, har förlåtits av partiets utnämningsapparat, vars förtroende inte bröts ens av att de hanterade sitt ansvar för Sveriges säkerhet på ett flagrant felaktigt sätt…Styrelseordföranden fick sparken. Det fick också infrastrukturminister Anna Johansson (S). Inrikesminister Anders Ygemans (S) förklaring att han inte kunnat vidarebefordra information till statsministern som en följd av han inte kunde boka några säkra lokaler hjälpte inte. Han fick gå…Ygeman må ha varit omöjlig som inrikesminister, men fullt möjlig som gruppledare i riksdagen – han bytte helt sömlöst befattning. Han förtjänade tydligen full backning av Rörelsen och blev etta på valsedeln i Stockholm. Johansson blev etta i Göteborg – inga problem! När de besvärande frågorna närmade sig Stefan Löfven släcktes jakten på svar när landets högsta tjänsteman, hans statssekreterare Emma Lennartsson, ändrade sin version av vad som hänt, tog på sig ansvaret för sen informationsgivning, och genom ett extrainsatt regeringssammanträde en sen söndagseftermiddag (!) omedelbart beviljades sin avgång… De tycks bära ett teflonskal – inget brännande fastnar…”

Läs hela artikeln här
Foto: Frankie Fouganthin

Copyright © 2019 Politikfakta. Alla bilder som har Politikfaktas logo är dock helt fria att dela och sprida enligt Creative Commons CC0 “No Rights Reserved”.