Följ oss

Islamiseringen av Sverige

SVT:s nya favoriter – det islamistiska partiet Nyans

Politikfakta

Publicerad

den

Skärmdump SVT

SVT ger okritisk gratisreklam för det islamistiska partiet Nyans trots att det ”nu kan anses vara belagt att Partiet Nyans inte bara är uttalat islamistiskt utan även har förgreningar rakt in i den salafistiska och våldsbejakande miljön”, enligt Johan Westerholm, som är en av landets främsta experter på islamism i Sverige.

Men det bekymrar inte SVT alls, som gärna berättar att partiet förespråkar att slöjförbud ska stämplas som ”islamofobi” (en term påhittad av islamistiska Muslimska brödraskapet) och att ”islamofobi” dessutom ska vara brottsligt. Det innebär i slutändan att all kritik av islam kommer bli brottsligt – eftersom de redan nu ser slöjförbud som ”islamofobi”.

Det här är något som Christian Carlsson och Jakob Ljungman på KDU beskriver väl i en debattartikel i Expressen (13 juni 2018): ”Vi bör däremot inte använda termen ’islamofobi’, eftersom det är ett begrepp som Muslimska brödraskapet använder för att omöjliggöra religionskritik och en uppriktig diskussion om den problematiska sammanblandning mellan stat och religion som de själva står för. Att tolka all slags religionskritik som en attack mot islam används dessutom som offerkofta i Brödraskapets strategi för att öka sitt politiska inflytande och för att svartmåla västvärlden”.

Men galenskapen slutar inte där. Lägg därtill att partiet vill att muslimer ska betecknas och skyddas som en ”särskild minoritet”, som om de vore samer – ett urfolk. De vill alltså inte bli vanliga svenska medborgare utan bilda ett eget muslimskt parallellsamhälle i det svenska samhället – med en egen statlig förvaltningsmyndighet? Shariadomstol? Islamiskt bankväsende? Böneutrop fem gånger per dag?

Hur behandlas förresten kristna i muslimska länder? Muslimer är ingen utsatt grupp. Det vet alla judar i Malmö. Det vet alla kristna i Mellanöstern.

Så vill då SVT att detta islamistiska parti ska komma in i riksdagen? Ogranskade och okritiserade. Ja, det verkar inte bättre. De har nu iallafall påbörjat sin skattefinansierade påverkanskampanj med detta okritiska inslag – på samma sätt som de gjorde okritisk gratisreklam för Feministisk Initiativ och Miljöpartiet under alla år.

Skillnaden är att vi alla nu tvingas betala skatt till public service för att SVT ska att öka chanserna för politisk islam att få mer makt i Sverige. Är det för att de fortfarande är bittra över att islamisten och miljöpartisten Mehmet Kaplan tvingades avgå (som nu har starka kopplingar till partiet Nyans)? Troligen. Eftersom 52-54 procent av de anställda inom public service är just miljöpartister och nu kanske är lite sugna på att rösta på ett renodlat islamistiskt parti?

”Bakom kulisserna planerar nätverksorganisationen Muslimska brödraskapet i lugn och ro och sina drag och jobbar systematiskt för att sprida sitt budskap. Staterna i Väst tittar på under tystnad, och i Sverige finansieras verksamheten till stor del genom skattemedel”, så skrev Jesper Söder om boken ”Islamism i Sverige”, och det vi nu ser är att vår public service agerar som en skattefinansierad kolportör för det Muslimska brödraskapets budskap. Var detta vansinne slutar avgör svenska folket förhoppningsvis i ett nyval redan i år. #Nyval2020

Ska islamistiska partier förbjudas i Sverige?

Copyright © 2019 Politikfakta. Alla bilder som har Politikfaktas logo är dock helt fria att dela och sprida enligt Creative Commons CC0 “No Rights Reserved”.