Följ oss

Idiotiskt

S, MP, V och C lägger ner Ringhals – ersätter med miljövidrig vindkraft, kol och gas

Politikfakta

Publicerad

den

Skärmdump SVT

Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Centerpartiet röstade idag igenom för att lägga ner Ringhals – ett kärnkraftverk som har mycket hög säkerhetsnivå och kan vara i drift i 50-60 år med låga investeringar. De vill ersätta den med vindkraftverk som släpper ut 10 gram koldioxid per kWh medan kärnkraft endast släpper ut 3 gram. Man kommer även med största sannolikhet att tvingas importera el producerad av gas och kol – med skattehöjningar som följd. Det här bör väl vara sista spiken i kistan för att de flesta ska förstå att vi styrs av fullkomliga idioter?

Copyright © 2019 Politikfakta. Alla bilder som har Politikfaktas logo är dock helt fria att dela och sprida enligt Creative Commons CC0 “No Rights Reserved”.