Följ oss

Klimathysterin

Public service har fått grönt ljus att bryta mot kravet på opartiskhet i klimatfrågan

Politikfakta

Publicerad

den

Något som troligtvis är helt okänt för en majoritet av svenska folket är att vår skattefinansierade public service har fått Granskningsnämndens godkännande att fortsätta bryta mot kravet på opartiskhet i klimatfrågan.

Granskningsnämden avslår nämligen samtliga anmälningar om bristande opartiskhet kring klimatfrågan med argumentet att ”Granskningsnämnden har i tidigare beslut konstaterat att IPCC:s slutsats att det pågår en global uppvärmning som med stor sannolikhet är orsakad av människans utsläpp av växthusgaser har ett mycket brett stöd bland såväl klimatforskare som ledande politiker”.

Detta innebär alltså i praktiken att hypotetiska klimatmodeller (vars vetenskapliga konsensus fortfarande är höljt i dunkel) ska betraktas som obestridliga fakta – att vissa politikers åsikter är oantastliga och inte får ifrågasättas eller kritiseras. Detta är fullständig skandal! Även den mest klimatångestfylla klimathotsaktivisten bör väl inse att detta är helt åt helvete!?

”SVT, SR och Granskningsnämnden har blivit en del av klimathotsindustrin och en megafon för den extrema rödgröna klimat- och energipolitiken”

En som länge kämpat mot vår skattefinansierade public service skamlösa partiskhet och alarmism i klimatfrågan är Sigvard Eriksson, som är engagerad i Nätverket Klimatsans: ”Public Service har av det demokratiska samhället konstruerats så att dess information till medborgarna inte ska kunna styras av politiker. Men Granskningsnämnden menar att program som överensstämmer med en politisk majoritets grundsyn inte kan kritiseras. I klimatfrågan verkar SVT och SR ha abdikerat från sitt journalistiska uppdrag att ge en allsidig oberoende information och Granskningsnämnden klarar inte av sin granskande uppgift. I stället har SVT, SR och Granskningsnämnden blivit en del av klimathotsindustrin och en megafon för den extrema röd-gröna klimat- och energipolitiken”.

Läs hela hans insändare i DT

Foto: Johan Schiff/Miljöpartiet de gröna

Copyright © 2019 Politikfakta. Alla bilder som har Politikfaktas logo är dock helt fria att dela och sprida enligt Creative Commons CC0 “No Rights Reserved”.