Följ oss

Islamiseringen av Sverige

ELLE-galan gav priset ”Årets look” till en islamist

Politikfakta

Publicerad

den

Skärmdump Instagram

”Många kritiska röster har höjts mot att modetidningen ELLE aningslöst gett priset för “Årets look” till den politiska aktivisten Imane Asry, som vill normalisera den totalitära symbolen för kvinnoförtryck, slöjan, som ett harmlöst modeplagg i paritet med höga klackar eller kortkort kjol. Men slöjan är ingalunda en harmlös tygbit. I Iran får kvinnor som kämpar mot påtvingad hijab långa fängelsestraff och riskerar även döden.

”Normaliserar och relativiserar terrorsekten IS”

Det som är graverande är att Imane Asry på sociala medier normaliserar och relativiserar terrorsekten IS – och har nära samröre med Muslim Aid, som ingår i Muslimska brödraskapets hägn och där islamisten Mehmet Kaplan också jobbar. Varenda feminist borde ställa sig upp och kräva att priset för “Årets look” ges till någon annan än Imane Asry. Annars har modemagasinet ELLE tagit ställning – FÖR kvinnoförtryck, MOT flickors och kvinnors frihet”, skriver Katerina Janouch.

Läs hela artikeln på Katerina Magasin

Copyright © 2019 Politikfakta. Alla bilder som har Politikfaktas logo är dock helt fria att dela och sprida enligt Creative Commons CC0 “No Rights Reserved”.