Följ oss

Diktaturen EU

EU förbjuder medlemsländernas flaggor i parlamentet – väcker ilska

Politikfakta

Publicerad

den

Europaparlamentets president Ursula von der Leyen har beslutat om att alla nationella symboler ska vara förbjudna i parlamentet. Beslutet väcker ilska bland representanter från olika medlemsländer. Brexitpartiets partiledare och EU-ledamoten Nigel Farage skriver på Twitter: ”Vi har precis tvingats ta bort vår Union Jack flagga från våra bord i EU-parlamentet. Nationella symboler är nu förbjudna. Tack Gud för att vi lämnar”.

Så när ska svenska folket få upp ögonen för att EU förvandlats till ett helt annat monster än det vi röstade ja till för 25 år sedan? Det var länge sedan vi hade en folkomröstning i Sverige. Borde inte EU-medlemskapet vara en het potatis att rösta om då medlemsavgiften för Sverige i och med Brexit kan komma att höjas med 40 procent? Till mellan 55-62 miljarder om kommissionen får som de vill. Sverige som redan går back med cirka 30 miljarder varje år på grund av EU-medlemskapet.

#Swexit

Källa: Samhällsnytt

Foto: Gage Skidmore och EU-parlamentet

Copyright © 2019 Politikfakta. Alla bilder som har Politikfaktas logo är dock helt fria att dela och sprida enligt Creative Commons CC0 “No Rights Reserved”.