Följ oss

Skandal

Stern: FN:s flyktingorgan UNHCR sysslar med människohandel – tar mutor och ordnar falska papper

Politikfakta

Publicerad

den

Att FN är korrupt är det väl knappast någon som betvivlar längre. Nu har den tyska tidningen Stern funnit bevis på att FN:s flyktingorgan UNHCR sysslar med olaglig människohandel – så kallad trafficking. För en summa motsvarande 25.000 kronor så har anställda på UNHCR utfärdat falska papper och satt upp ”flyktingen” på den eftertraktade listan med UNHCR-godkända kvotflyktingar för att sedan chartras till olika länder i Europa som tror att de tar emot ”de mest utsatta” flyktingarna med godkänd dokumentation. Det är precis tvärtom. Förra året tog Sverige emot 5000 kvotflyktingar främst från afrikanska länder.

Att UNHCR är korrupt är inget nytt – redan 2001 avslöjades att anställda tagit emot tiotals miljoner i mutor — samma sak 2017 – och nu var det alltså dags igen. Kommer Sverige ta allvar på detta och stoppa miljardbidragen till det korrupta FN-organet nu? Nej, det har de aldrig gjort förr och de kommer de inte göra nu. Som det är nu tvingas alltså svenska skattebetalare betala miljarder till en organisation som tar emot mutor för att skicka oanställningsbara afrikaner till Sverige som svenska skattebetalare tvingas försörja med boende, utbildning, bidrag och välfärd. Det är en sjuk värld vi lever i.

Källa: Stern

Copyright © 2019 Politikfakta. Alla bilder som har Politikfaktas logo är dock helt fria att dela och sprida enligt Creative Commons CC0 “No Rights Reserved”.