Följ oss

Årets värsta slöseri

Klimatfanatisk vänsterpolitiker utsedd till Årets valfläskare

Politikfakta

Publicerad

den

Foto: Nrkbeta

Att vänsterpolitiker inte kan ekonomi vet vi alla, och precis som i Sverige blev det i USA en skattemissbrukande klimatfanatiker som fick priset för ”Porker of the Year” – ungefär ”Årets valfläskare” grovt översatt.

Framröstad som klar vinnare, med lika god marginal som Isabella Lövin (MP) i Sverige, blev Demokraternas vänstervridna gullegris Alexandria Ocasio-Cortez, som väl bäst kan beskrivas som USA:s motsvarighet till Alice Bah Kuhnke. Hon får den tvivelaktiga äran att bära grishuvudet för hennes klimatångestfyllda och enfaldiga förslag ”Green New Deal”.

Hennes förslag innehåller “radikala förändringar i amerikansk miljöpolitik” som skulle kosta de amerikanska skattebetalarna astronomiska 930 biljoner kronor (en biljon = tusen miljarder). Förutom att förslaget innehåller planer på att bygga om USA:s hela infrastruktur så finns även miljövänstern våta dröm om en medborgarlön till alla: ”Ekonomisk trygghet för de som inte kan eller INTE VILL jobba”, heter det. Klimatalarmisterna hade iallafall omdöme nog att nämna i förslaget att de med sin reform inte skulle kunna få bort “alla pruttande kor och flygplan i USA”. Ja, det är på simpel dagisnivå när verklighetsfrånvända vänsterpolitiker leker politik.

Robert Hockett, en av författarna till förslaget, har senare erkänt till Washington Post att förslaget från början inte alls handlade om ”klimathotet” – utan att de använde ”klimathotet” som anledning för ”hur-de-kan-ändra-hela-ekonomin-från-grunden”. Har du hört den förut? Jo, det här är som en kopia av Klimatångest-Gretas spökhistorier som idag mynnat ut i en dystopisk predikan om att tvinga på oss alla totalitär socialism för att rädda oss från ”klimathotet”. Klimatkommunism, helt enkelt.

Den konservativa analysgruppen American Action Forum har räknat ut att “Green New Deal” skulle kosta varje hushåll i USA sex miljoner kronor under en 10-årsperiod – och då är det en optimistisk kalkyl! Den helt sjuka summan 930 biljoner kronor kan jämföras med hela USA:s statsskuld som idag ligger på fjuttiga 220 biljoner kronor.

Källa: Citizens Against Government Waste

Foto: Nrkbeta

Copyright © 2019 Politikfakta. Alla bilder som har Politikfaktas logo är dock helt fria att dela och sprida enligt Creative Commons CC0 “No Rights Reserved”.