Följ oss

Årets värsta slöseri

Svenska folkets dom: Klimatpolitiken är årets värsta slöseri!

Politikfakta

Publicerad

den

Foto: Johan Schiff/Miljöpartiet de gröna

Svensk klimatpolitik är Årets värsta slöseri 2019 när svenska folket fått säga sitt. Klimatpolitiken tilldelas därför utmärkelsen av Skattebetalarnas Slöseriombudsman.

”Regeringen har mer än fördubblat anslagen till klimatpolitiken, men trots det minskar inte utsläppen längre. Under 2018 ökade utsläppen till och med. Därför har klimatpolitiken utsetts till årets värsta slöseri”, säger Johan Gustafsson, Slöseriombudsman på Skattebetalarnas Förening.

Med över 18.000 röster var det nytt rekord i antal röster för tävlingen Årets värsta slöseri och 30 procent av rösterna landade på klimatpolitiken. Slöseriombudsmannen söker Isabella Lövin (MP) för att överlämna utmärkelsen.

Så vi kan väl konstatera att den klimathysteri som regeringen Löfven, Klimatångest-Greta och public service försöker pådyvla folk har alltså hittills bara varit propaganda för de redan frälsta.

Källa: Skattebetalarna

Copyright © 2019 Politikfakta. Alla bilder som har Politikfaktas logo är dock helt fria att dela och sprida enligt Creative Commons CC0 “No Rights Reserved”.