Följ oss

Lögnare

Köper du verkligen det där med ”socioekonomiska faktorer”?

Politikfakta

Publicerad

den

Ja, visst är det lite märkligt att ett av världens mest jämlika länder också är ett av Europas mest våldsamma länder – på grund av ojämlikhet?

Köper du verkligen sossarnas och Jerzy Sarneckis förklaring – att det är på grund av ”socioekonomiska faktorer” som det finns en massa personer i Sverige idag som våldtar, spränger, skjuter, misshandlar och bränner? Att vara fattig är alltså en gräddfil till att förklara krig mot Sverige? Låter ganska fördomsfullt. Mindre fördomsfull är dock observationen att det inte tycks finnas en enda person i dessa fattiga sosseghetton som har en vinterjacka under 5000 kronor. Märkligt, som sagt.

Copyright © 2019 Politikfakta. Alla bilder som har Politikfaktas logo är dock helt fria att dela och sprida enligt Creative Commons CC0 “No Rights Reserved”.