Följ oss

Fake news

Sveriges public service kopplar återigen anlagda bränder till ”klimathotet”

Politikfakta

Publicerad

den

Foto: Deborah Lee Soltesz

Som vi sedan länge vet så skiljer sig partisympatierna bland de anställda inom public service extremt från allmänhetens. 52 procent av journalisterna på Sveriges Television sympatiserar med just Miljöpartiet. ”Det är ett demokratiskt problem”, ansåg Kent Asp, professor vid Göteborgs Universitet, redan för sju år sedan – och det har bara blivit värre sedan svenska folket numera tvingas finansiera deras aktivism via skattesedeln.

Sommaren 2018 rasade ett antal anlagda skogsbränder i Sverige – som en undermålig beredskap och den handfallne socialdemokraten Dan Eliasson blåste liv i tillräckligt länge så att SVT, SR och UR kunde köra sin påverkanskampanj för det krisande Miljöpartiet i det kommande valet.

Vår public service påstod helt fräckt och fullkomligt faktaresistent att de anlagda skogsbränderna berodde på klimatförändringarna. Det var inget annat än skattefinansierade fake news. Men det var en effektiv skrämselpropaganda som lyckades med sitt syfte att rädda kvar Miljöpartiet i riksdagen – med minsta möjliga marginal.

Nu gör SVT det igen. Kopplar de anlagda bränderna i Australien till klimatet – och ingen reagerar?

Vi vill ha pengarna tillbaka! Sveriges public service har inte under en dag lyckats hålla det de dyrt och heligt lovar för att behålla sitt sändningstillstånd. Inte en dag. Men inget händer. Det sista alternativet är nu att svenska folket reser sig, stegar ut till Gärdet i Stockholm och drar ut sladden på denna skenheliga propagandamaskin.

Copyright © 2019 Politikfakta. Alla bilder som har Politikfaktas logo är dock helt fria att dela och sprida enligt Creative Commons CC0 “No Rights Reserved”.