Följ oss

Meme

Verklighetsfrånvänd liberal: ”Det är inte invandrarna som kostar”

Politikfakta

Publicerad

den

Svindlande 336 skattemiljarder är vad invandringen kommer att ha kostat oss skattebetalare mellan 2016-2020. Hur korrekt kalkylen är vet vi inte men eftersom det är Magdalena Andersson (S) som räknat ut det – så bör det nog läggas till minst 20% på glädjekalkylen. Kalkylen inkluderar naturligtvis inte heller socialbidrag, bostadsbidrag, a-kassa, utbildning, utnyttjande av välfärd eller ökade kostnader för brottslighet.

Men om man enbart går på Magdalenas kalkyl så krävs det 4,8 miljoner invandrare med en genomsnittsinkomst på 20.200 kr/mån för att med deras skatter återbetala årskostnaden för enbart mottagandet av invandrare.

Då blir det ganska osmakligt när den vänsterblivna liberalen Lilian Sjölund kläcker ur sig ”Det är inte invandrarna som kostar” i en ledare i Hela Hälsingland.

Jo, det är invandrarna som kostar, Lillian. Det vet varenda ekonom som inte har en vänsteragenda – och nu har även några med en vänsteragenda fattat läget. Till exempel kan nämnas nationalekonomen Assar Lindbeck som ser en dystopisk framtid i Sverige där det kommer krävas omfattande åtgärder för att vi inte ska få ett ”turbulent, segregerat och riskfyllt samhälle” (som om vi inte redan hade det). Så det är alltså uppenbart för alla som inte vänt verkligheten ryggen och urskuldar massinvandringens verkliga kostnader – både i form av pengar och mänskligt lidande hos det svenska folket.

Källa: Hela Hälsingland

Foto: Frankie Fouganthin och Twitter

Copyright © 2019 Politikfakta. Alla bilder som har Politikfaktas logo är dock helt fria att dela och sprida enligt Creative Commons CC0 “No Rights Reserved”.