Följ oss

Fimtips

Filmtips: Wag the dog

Politikfakta

Publicerad

den

Skärmdump Youtube

En film som aldrig visats offentligt i Sverige (?) är ”Wag the Dog” – det är en bok som blev film och som var fiction men som blev FAKTA när Bill Clinton avslöjades med sin Lewinsky-affär bara veckor efter filmpremiären. Det är hur spinndoktorer som Aftonbladets träsktroll Anders Lindberg arbetar.

Betänk även att boken kom ut 1993 och säkerligen var tänkt att vara smutskasting mot republikanerna. Nu blev det istället tvärtom. Ödets ironi?

När du sett filmen så kan du tänka dig nu hur djupt 80 år av socialdemokratiskt makt trängt in i public service, media, ägarfamiljer, myndigheter och varenda institution i Sverige. Har vi verkligen yttrandefrihet? Åsiktsfrihet? Pressfrihet? Frihet i Sverige 2019/2020?

Filmen är svår att hitta men den finns att köpa om du googlar…

Copyright © 2019 Politikfakta. Alla bilder som har Politikfaktas logo är dock helt fria att dela och sprida enligt Creative Commons CC0 “No Rights Reserved”.