Följ oss

Meme

LO:s smutskastning mot SD misslyckades – lanserar ny i SVT

Politikfakta

Publicerad

den

LO har spenderat miljontals kronor av LO-medlemmarnas pengar på att smutskasta Sverigedemokraterna. Resultatet blev att LO-medlemmarna sympatier för Sverigedemokraterna har ökat med 16,3 procent på bara fem år.

Foto: Frankie Fouganthin

LO:s smutskastningskampanj mot SD misslyckades alltså – men nu får de draghjälp av SVT att lansera deras nya fördomsfulla och lögnaktiga smutskastningskampanj: ”Att Sverigedemokraterna nu ju bara söker samarbete med Moderaterna och det vet vi att många LO-medlemmar ogillar – eftersom Moderaterna lägger förslag som missgynnar arbetare”. 1. SD söker inte samarbete bara med M. 2. Enligt LO så missgynnas alltså arbetare av de får behålla mer av sin egen lön. 3. Hur i helvete kan SVT inte ställa följdfrågor på det lögnaktiga påståendet?

Copyright © 2019 Politikfakta. Alla bilder som har Politikfaktas logo är dock helt fria att dela och sprida enligt Creative Commons CC0 “No Rights Reserved”.