Följ oss

Sinnessjuka Sverige

Polisen har nu börjat jaga hederligt folk igen – för att bättra på statistiken för ouppklarade brott

Politikfakta

Publicerad

den

Foto: Polisen

Nu har polisen återigen fått i uppdrag att jaga hederligt folk som kör 3 km för fort eller har en smutsig registreringskylt – så kallad ”pinnjakt”. Brott som är lätta att reda ut för bättra på den pinsamma statistiken av ouppklarade grövre brott. Polisen arbetar nu därför övertid med att genomföra stora trafikrazzior som kan lämnas till åklagare innan årsskiftet. Så att rikspolischefen kan sitta oemotsagd i SVT och skryta om andelen uppklarade brott. Sjukt? Det är Sverige. Vidrigt.

Copyright © 2019 Politikfakta. Alla bilder som har Politikfaktas logo är dock helt fria att dela och sprida enligt Creative Commons CC0 “No Rights Reserved”.