Följ oss

Nyval 2020

SD störst igen – kommer maktgirigheten slutligen knäcka sossarna?

Politikfakta

Publicerad

den

Foto: Frankie Fouganthin

Är det slutligen socialdemokraternas eviga maktgirighet som kommer att knäcka Socialdemokraterna? Kommer maktgirigheten göra dem maktlösa? Utan allierade och vänner? Utan hopp och väljare?

Eller som Aftonbladets ledarsida så högtravande och återhållsamt desperat uttrycker det: ”pasokifierade”. Det sossarna menar med ”pasokiferade” är en referens till det socialdemokratiska partiet Pasok i Grekland som vanstyrde Grekland i 20 år – för att sedan få 4,7% i valet 2015, för att helt upplösas 2017.

Socialdemokraterna har styrt Sverige i 70 år – varav minst 20 år i fullkomligt vanstyre. Men kommer de att ”pasokiferas”? Nej. Inte i Sverige. Här har Socialdemokraterna haft alltför mycket makt alltför länge – och de har inte vilat på sina lagrar utan ägnat dessa 70 år till att genomsyra och infiltrera myndigheter, kommuner, public service, skolor, nyhetsbyråer, föreningar, universitet, företag och valarbetare in i minsta molekyl. Socialdemokraterna älskar makt och tänker inte låta någon bara ta den ifrån dem. Nästa val är därför kritiskt. Sossarna kommer att mobilisera och knappast dra sig för att valfuska som aldrig förr.

Detta gör att socialdemokratiska väljare nu (mer än någonsin tidigare) måste ta ställning till om de ska återigen lita på ett parti som rutinmässigt bryter vallöften, som gång på gång kompromissar bort sin själ för att behålla makten, som på allvar tror ända in i benmärgen att de ska ”knäcka” gängkriminaliteten med bullfika och föreläsningar om FN:s barnkonvention. Kommer du att upprepa ditt misstag?

Men just nu är sossarna i panik. De darrar av skräck av vad som är på väg att hända. De har sedan länge kompromissat bort sin kropp, sin ryggrad och själ. Vad finns kvar? En diktatorisk Löfven – som dessutom ses som retarderad av en allt större del av befolkningen. Sossar vill inte ses som retarderade – de vill vara adelsmän, grevar och baroner. GODA adelsmän, grevar och baroner.

Copyright © 2019 Politikfakta. Alla bilder som har Politikfaktas logo är dock helt fria att dela och sprida enligt Creative Commons CC0 “No Rights Reserved”.