Följ oss

WTF

Mördade Emilia Lundberg var prostituerad man

Politikfakta

Publicerad

den

Foto: Missing People/Privat

Emilia Lundberg, 20, som varit försvunnen i en vecka och hittades död igår, var egentligen en transsexuell man som tidigare hette Emil Lundberg och var prostituerad. Nu har en jämnårig man på sannolika skäl misstänkt för mordet. Inte ens polisen har velat använda sig av offrets juridiska kön i sina pressmeddelanden och blir besvärade när Nya Tider ställer frågor till dem om detta.

Massmedierna har en mall där man följer önskemålet angående kön från personen i fråga. De har således kallat Emilia för kvinna, trots att det juridiskt och biologiskt sett är en man. Mer förvånande är att en myndighet som polisen även väljer att felinformera allmänheten om detta.

I sina pressmeddelanden har Emilia Lundberg konsekvent kallats för ”kvinna” i polisens pressmeddelanden. I själva verket var Emilia transsexuell och född som pojke med namnet Emil. Senast i augusti i år genomförde han en plastikoperation där han fick bröstinplantat. I övrigt hade han inte genomgått någon annan könskorrigerande kirurgisk behandling.

Läs mer här:

Copyright © 2019 Politikfakta. Alla bilder som har Politikfaktas logo är dock helt fria att dela och sprida enligt Creative Commons CC0 “No Rights Reserved”.