Följ oss

Svenska skolans förfall

Det är redan för sent att begränsa antalet utlandsfödda i sossekommunernas skolor

Politikfakta

Publicerad

den

Foto: Jonatan Svensson Glad

SSU:s ordförande Philip Botström och facksossen Daniel Färm vill ”begränsa andelen utlandsfödda i varje skolklass”. Låter ju bra. Men. De har visst missat att läsa ”mångfaldsstatistiken” från sina sossekommuner. Det är redan för sent i det socialdemokratiska kalifatet Malmö. Där är endast 33 procent av de unga under 20 år födda i Sverige med två svenska föräldrar. Och situationen är liknade i flera städer och kommuner som vanstyrts av Socialdemokraterna allt för länge. Svenskar är i minoritet. Så hur skulle det genomföras, sossar? Tvångsförflyttning av svenska barnfamiljer till era mångkulturella vänsterexperiment och bidragsberoende ghetton?

Copyright © 2019 Politikfakta. Alla bilder som har Politikfaktas logo är dock helt fria att dela och sprida enligt Creative Commons CC0 “No Rights Reserved”.