Följ oss

Sinnessjuka Sverige

Hanif Bali: ”Riksdagen är mentalt kastrerad”

Politikfakta

Publicerad

den

Foto: Romanist/Twitter

Hanif Bali om riksdagens totalt passiviserade oförmåga att stifta lagar – och hur Morgan Johansson och hans sossekompis Anne von Ramberg sätter käppar i hjulen:

”Den 29-åriga förövaren som körde in sin bil i Vikingahallen i Märsta var dömd till 8 års fängelse 2014 för mordförsök då han skjutit en man i huvudet. Han blev villkorligt frigiven en månad innan han försökte mörda igen.

Trots att han uppenbart bröt mot sin villkorliga frigivning så släppte polisen honom på fri fot efter incidenten.

Det finns en riksdagsmajoriteten för att avskaffa och skärpa den villkorliga frigivningen. Varför sker inget undrar ni? Jo, för att riksdagen är mentalt kastrerad när det kommer till att skriva lag – istället skickar man tillkännagivanden till regeringen som Morgan Johansson kan använda som toapapper.

När M öppnade upp för att riksdagen skulle skriva skarp lag då regeringen vägrade följa riksdagens tillkännagivanden så reagerade panglossjuristerna, däribland Anne Ramberg med att påstå att M saknar integritet och inte har respekt för Sveriges grundlag. Hon sa bland annat: ’Riksdagen är inte lämpligt som beredningsorgan för lagstiftning’”

Läs hela inlägget:

Copyright © 2019 Politikfakta. Alla bilder som har Politikfaktas logo är dock helt fria att dela och sprida enligt Creative Commons CC0 “No Rights Reserved”.