Följ oss

Skrota Public Service

Den ”snälla vänstermänniskan” Lena Endre ska läsa ”Nyårsklockan”

Politikfakta

Publicerad

den

Foto: Frankie Fouganthin/Barbara V/Skärmdump Vänsterpartiets tidning Rött

Lena Endre har fått förtroendet att läsa ”Nyårsklockan”. Lena Endres morfar och mormor var kommunister från Ådalen. ”Jag var, och är ju, vänster…En snäll människa är en vänstermänniska”, predikade Lena Endre till Vänsterpartiets tidning ”Rött” 2014.

Och idag har vår skattefinansierade och opartiska svenska television beslutat att hon är bäst lämpad till att läsa Alfred Tennysons dikt ”Ring, klocka ring” på Skansen på Nyårsafton. Ja, för vänstermänniskor är ju snälla – mot andra vänstermänniskor.

Ska public service skrotas en gång för alla?

Copyright © 2019 Politikfakta. Alla bilder som har Politikfaktas logo är dock helt fria att dela och sprida enligt Creative Commons CC0 “No Rights Reserved”.