Följ oss

Fake news

SVT iscensätter motstånd till tiggeriförbudet på Lidingö

Politikfakta

Publicerad

den

Vilken otrolig slump, SVT! Att två av tre av de som ni intervjuade bor i samma länga på samma adress på Lidingö. Mannen gillar Miljöpartiet, Greta Thunberg, Politism, Bob Dylan och Timbuktu – samt är vän med Jerzy Sarneckis fru. Han har dessutom en fru som är engagerad i Refugees Welcome, Vi gillar olika och Sverigedemokraterna i riksdagen – Nej tack. Den intervjuade kvinnan är kommunist och gillar Rättvisepartiet Socialisterna, Kommunistisk Organisation Malmö, Communist Workers’ Organisation, Vänsterpartiet, Arbetarmakt, ABF, Anti-Trump Sweden, Vi står inte ut, Kämpa STHLM, Ingen människa är illegal, Folket mot Sverigedemokraterna, Länge leve proletariatets diktatur.

Ni lyckades alltså hitta två mer eller mindre extrema vänstermänniskor på Lidingö, SVT. Vad är oddsen? Jo, 1.107 röstade på Vänsterpartiet och 1.589 på Miljöpartiet. Av 31.317 röstberättigade på Lidingö. Men ni lyckades ändå hitta två av dessa. Två som dessutom är grannar med varandra. En helt osannolik slump!

Att tiggerskan som var med i reportaget var borta samma sekund som tv-kameran slocknade var ju också helt fantastiskt, SVT! Vilken tajming! Hon lämnade dock kvar allt sitt skräp utanför Coop. Det som var lite märkligt var att hon inte satt där dagen innan – inte heller dagen efter ni var där. Bara de få minuter som SVT var på plats. Hon var dessutom en tiggerska som aldrig tidigare suttit på den platsen. Troligen har hon aldrig någonsin tidigare vistats på Lidingö. Helt otroligt, SVT. Vad är oddsen? Man skulle ju nästan tro att ni har iscensatt alltihop.

Copyright © 2019 Politikfakta. Alla bilder som har Politikfaktas logo är dock helt fria att dela och sprida enligt Creative Commons CC0 “No Rights Reserved”.