Följ oss

Idiotiskt

Sveriges största parti inte välkomna på Nobelfesten – igen

Politikfakta

Publicerad

den

Foto: Hans Baer

Sveriges största parti, Sverigedemokraterna, är inte välkomna på Nobelfesten. ”Sverigedemokraterna är inte ett parti som alla andra. Partiets bakgrund i högerextremism och företrädarnas agerande i nuet visar på en bristande respekt för den grundläggande principen om att alla människor är lika värda och rättigheter – oavsett hudfärg, härkomst eller religion”, så motiverar Nobelstiftelsen sitt beslut att inte bjuda in SD till 2019 års festligheter – en formulering som levt kvar sedan den politiska korrektheten hade sitt hårdaste strypgrepp om Sverige.

Om motivationen skulle gälla för alla partier så skulle byfånen Löfven definitivt inte vara välkommen. Hyckleriet från Nobelstiftelsen fortsätter. Kommer det att fortsätta även när Åkesson är Sveriges statsminister?

Foto: Hans Baer

Copyright © 2019 Politikfakta. Alla bilder som har Politikfaktas logo är dock helt fria att dela och sprida enligt Creative Commons CC0 “No Rights Reserved”.