Följ oss

Skandal

Välskötta kommuner ska betala ännu mer till havererade sossekommuner

Politikfakta

Publicerad

den

Foto: Oskar Luren/Jonn Leffmann/Jorchr

I ett pressmeddelande från civil­minister Lena Micko (S) kommer ett nytt ”välfärdsfördelningssystem” att ge ett ökat stöd till kommuner ”med särskilt stora utmaningar”. Nej, inte problem – ”utmaningar”. Förslaget är i första hand utformat för att flytta skattepengar från välskötta kommuner till de kommuner som har gick på Stefan Löfvens bullshit om att en massinvandringen till deras kommuner skulle bli ”en förtjänst för samhället”. Nu får de kommuner som inte gick på skiten betala dyrt för dessa vänsterblivna korkskallar.

Det här är inget annat än ett stort jävla bedrägeri som slår undan benen för kommuner som tagit ansvar för sina invånare. Men som vi alla vet vid det här laget så ingår denna sjuka orättvisa i den onda socialistiska planen att alla ska ha det lika jävligt och dåligt som i de sämst skötta sossekommunerna – för då är det ”solidaritet” och ”rättvisa” för sossarna.

Copyright © 2019 Politikfakta. Alla bilder som har Politikfaktas logo är dock helt fria att dela och sprida enligt Creative Commons CC0 “No Rights Reserved”.