Följ oss

Skadeglädje

SD fick rätt – Timbuktu ska betala 275.000 kr till SD! 

Politikfakta

Publicerad

den

Foto: Fredrik Etoall/Warner music

Rättvisa har skipats. Sverigedemokraterna gjorde INTE intrång i Jason ”Timbuktu” Diakités upphovsrätt till låten ”Alla vill till himmelen men ingen vill dö”, när partiet satte upp kampanjaffischer med den liknande frasen ”Alla vill till himlen men ingen vill dö i vårdkön”. Det slår Stockholms tingsrätt fast.

Dikteté påstod helt fräckt i tingsrätten att han aldrig någonsin tidigare hört textfrasen innan han skrev den – vilket domstolen inte fann någon ”anledning att betvivla” men att ”den engelska versionen av uttrycket är tämligen etablerad”.

Jason Diakité och Universal music publishing ska ersätta SD för rättegångskostnader på 275.000 kronor, står det i domen. Jason Diakité har avböjt att kommentera domen. 

Foto: Fredrik Etoall

Copyright © 2019 Politikfakta. Alla bilder som har Politikfaktas logo är dock helt fria att dela och sprida enligt Creative Commons CC0 “No Rights Reserved”.