Följ oss

Melodifestivalen

Injicerar morfin och använder amfetamin – nu ska han vara med i Melodifestivalen igen

Politikfakta

Publicerad

den

Skärmdumpar från Nyheter24, SVT och Gala magazine
Skärmdump: Aftonbladet

Förra sommaren så greps och dömdes kommunisten Thorsten Flinck för narkotikabrott – nu ska han vara med i Melodifestivalen igen. Det är sedan länge känt att Thorsten Flinck är beroende av morfin på grund av ett ”diskbråck”*. Detta beroende började redan 1995 efter en utskällning från Ingmar Bergman. Flinck befann förra sommaren sig på en Gotlandsfärja och vägrade att gå ur en bil under båtfärden – trots att det råder förbud mot detta. Bredvid honom låg en spruta och polisen som kallats till platsen misstänkte att Flinck var narkotikapåverkad. Thorsten Flinck ska enligt anmälan då haft glansiga ögon, små pupiller, muntorrhet och en något knäande gång. Thorsten fick lämna urinprov och analysresultatet visade att det fanns både morfin och amfetamin i det.

Skärmdump: Nyheter24
Skärmdump: Gala magazine

Ur Aftonbladet:

Han erkände narkotikabrott för eget bruk. ”Jag får morfin utskrivet av läkare i tablettform”, har mannen sagt i förhör. ”Jag krossar tabletterna, löser upp dem och använder spruta då jag tar morfinet”. I förhöret berättar han att han tar morfinet då han har diskbråck. Han berättade också om andra preparat han tar samt att han fått krossad Ritalin, ADHD-medicin. ”Det lades i en redlinepåse där det fanns rester av amfetamin i. Jag drack det med ett glas varmt vatten med honung i”. Artisten har i veckan dömts till 30 dagsböter, 3 000 kronor, för ringa narkotikabrott för bruk av amfetamin.

Thorsten Flinck var med i Melodifestivalen senast 2012. Då skapade han rubriker genom att ta på programledaren Gina Dirawis rumpa i direktsändning. Något som SVT nu anser vara ”utagerat”. Och i tisdags så tvingades vänsterartisten avbryta Melodifestivalens presskonferens pga smärtor från sitt ”diskbråck”. 

SVT verkar inte alls oroliga över att ha med en känd och oberäknelig missbrukare i Melodifestivalen – trots att en stor del av publiken är barn. Det har man ju gjort förr – med Kenta 1980. Så då är det väl helt okej att göra det igen? SVT tycks resonera att Flinck är ju trots allt ”god” i grunden – i värdegrunden. En ”god kamrat” och ”god kommunist”. Så välkommen in i den “go’a” skattefinansierade värmen igen, Thorsten Flinck! Hade du varit Sverigedemokrat så hade du varit ute i kylan för årtionden sedan – troligtvis redan efter utskällningen från Bergman – och du hade aldrig någonsin varit välkommen tillbaka.

UPPDATERAT – THORSTENS SUGARDADDY: Teslan som Thorsten satt och injicerade morfin/amfetamin på Gotlandsfärjan var troligen miljonären Kjell Johanssons – en bisarr mångmiljonär som sponsrat kommunisten i tolv år.

*Att skylla på ”diskbråck” är ett klassiskt och beprövat sätt för missbrukare att fortsätta ett narkotikabruk utan att bli stämplade som knarkare.

Copyright © 2019 Politikfakta. Alla bilder som har Politikfaktas logo är dock helt fria att dela och sprida enligt Creative Commons CC0 “No Rights Reserved”.