Följ oss

Nyval 2020

DN/Ipsos: S och SD lika stora

Politikfakta

Publicerad

den

Foto: Creative Commons/Skärmdump DN

Förra veckan så slog SD rekord i väljaropinionen med 28,5 procent och blev Sveriges största parti, enligt Sentio. S fick i denna undersökning 22,5 procent.

Då ryckte regimtrogna SVT ut i socialdemokratins tjänst och återställde ordningen i en egenbeställd opinionsundersökning där Socialdemokraterna fick 26 procent och SD 21,5 procent. SVT gjorde alltså Socialdemokraterna 4,5 procent större än SD. Ja, det är riktigt vidrigt att SVT använder våra skattepengar för hjälpa till att kamouflera sossarnas avgrundlika kris.

Nu har den senaste mätningen från DN/Ipsos kommit och den visar att S och SD är exakt lika stora – på 25 procent vardera. Därmed går det inte att avgöra exakt vilket av partierna som är störst. Men den svenska folksjälen vet redan vilka som är störst och som kommer att sopa banan i nästa val.

Skärmdump DN

Det konservativa blocket är i denna undersökning mycket nära egen majoritet på 49 procent.

Copyright © 2019 Politikfakta. Alla bilder som har Politikfaktas logo är dock helt fria att dela och sprida enligt Creative Commons CC0 “No Rights Reserved”.