Följ oss

Klimathysterin

McDonald’s sprider domedagspropaganda till småbarn – upprör föräldrar

Politikfakta

Publicerad

den

Foto: Les Stockton och Läsrörelsen

McDonald’s i Sverige delar ut en gratis klimatalarmistisk bok som riktar sig till små barn som lär sig att läsa. I boken, som sprids på alla McDonald’s restauranger, skräms barnen upp med att en klimatkatastrof snart kommer att drabba oss alla. Ja, Klimatångest-Greta måste vara mäkta stolt att hon nu får hjälp av ett globalistiskt mångmiljardföretag att sprida sin klimatpanik till små barn.

McDonald’s presschef i Sverige, som inte ens läst boken, menar att domedagspropagandan inte är ett problem eftersom ”klimatfrågan engagerar många” och McDonald’s vill ”uppmuntra till samtal mellan barn och föräldrar”.

”Till vad nytta skall de springa runt med klimatångest?”

Föräldrar ser dock boken som upprörande och menar att den är en påverkanskampanj riktad mot de allra minsta: ”Skräm inte barnen! Till vad nytta skall de springa runt med klimatångest? Särskilt som hotet förefaller vara kraftigt överdrivet, eller kanske till och med obefintligt”, säger en arg förälder.

En av författarna heter Jörn Spolander och återfinns normalt på bokförlaget Alfabeta, som startades av Förbundet Kommunist under namnet Barrikaden. Illustratören Stina Wirsén står bakom en lång räcka med statligt godkänd mångfaldspropaganda direkt riktad till barn – trots att hon själv anklagats för att vara rasist för att hennes teckningar med den svarta figuren ”Lilla hjärtat” allt för mycket liknar en ”blackface”-karikatyr. Men är man godkänd av godhetsmaffian så är man – då krävs det extraordinära snedsteg för att bli bannlyst och utfryst.

Foto: Snack Nieuws

Samtidigt är detta ett extraordinärt miljöhyckleri eftersom McDonald’s restauranger är ledande i världen i miljöpåverkande utsläpp och nedskräpning. Bara i USA slängs 25 miljarder McDonald’s-muggar varje år! Varför svenska barn då ska pådyvlas denna bisarra klimatångest blir därför än mer obegripligt och ondskefullt.

Copyright © 2019 Politikfakta. Alla bilder som har Politikfaktas logo är dock helt fria att dela och sprida enligt Creative Commons CC0 “No Rights Reserved”.