Följ oss

Insändare

Insändare: ”Kriminaliteten bland invandrare i Sverige har med den kulturella bakgrunden att göra – inte socioekonomiska orsaker”

Politikfakta

Publicerad

den

Foto: Skärmdump SVT

Mejl skickat till Stefan Löfven från ”PN”:

I intervjun med dig i Agenda, den 17 november, ljuger du för det svenska folket när du påstår att brottsligheten bland invandrare inte beror på invandringen. Den beror enligt dig på utanförskap och fattigdom. Detta är en seglivad myt som inte har stöd i vetenskapen, vilket rapporter från BRÅ visar. Kan du förklara varför det finns mycket stora skillnader invandrargrupper sinsemellan när det gäller kriminaliteten i Sverige? Några invandrargrupper är inte alls överrepresenterade i brott medan andra invandrargrupper ligger på en mycket hög nivå, till exempel invandrare från MENA-länderna.

Kriminaliteten bland invandrare i Sverige har med den kulturella bakgrunden att göra – inte socioekonomiska orsaker. Det anser bland andra Mauricio Rojas och Zafar Anjum i sina respektive artiklar på de två första av nedanstående länkar. Jag håller med dem. Sprängningar, skjutningar och bilbränder är en konsekvens av den okontrollerade massinvandringen till Sverige. Du påstår lögnaktigt i intervjun att utan invandring så hade också svenskar ägnat sig åt dessa brott om de hade bott i de så kallade ”utsatta områdena”. Nej, Stefan Löfven, det hade svenskarna inte gjort. Det är ytterst ovanligt att svenskar begår ovannämnda brott. I det gamla bondesamhället fanns det många fattiga svenskar, men det ledde inte till att de automatiskt blev kriminella. Det finns miljontals människor ute i världen som är fattiga men som aldrig begår brott och som lever under mycket svårare förhållanden än de invandrare i Sverige som ägnar sig åt grov och organiserad brottslighet.

Eftersom du och din regering vägrar erkänna att invandrarvåldet är en konsekvens av den okontrollerade massinvandringen så kommer inte den grova brottsligheten att minska. Den kommer tvärtom att öka. Lösningen är att stoppa massinvandringen, påbörja en omfattande återvandring med bland annat utvisningar av kriminella invandrare och avvisningar av illegala invandrare. När det gäller invandrarungdomar som begår brott så ska de utvisas från Sverige på livstid tillsammans med sina familjer. Dessa förslag kommer du och den svenska regeringen aldrig att föreslå därför att ni likt de borgerliga partierna har pk-sjukan.

Det är glädjande att många har kritiserat dig för intervjun i Agenda, däribland vissa socialdemokrater. Intervjun är ett av många exempel som visar på vilken inkompetent nolla du är till statsminister. Likt Fredrik ”öppna era hjärtan” Reinfeldt kör du och regeringen Sverige i botten. Det borde inte vara lagligt att förstöra Sverige på detta sätt. Om Sverige hade haft riksrätt så borde du, Fredrik Reinfeldt och några politiker till ställas inför riksrätt, åtalade för folk- och landsförräderi.

PN

Håller du med?

Har du något som du vill säga och vill få det publicerat här på Politikfakta? Skicka till info@politikfakta.se

Copyright © 2019 Politikfakta. Alla bilder som har Politikfaktas logo är dock helt fria att dela och sprida enligt Creative Commons CC0 “No Rights Reserved”.