Följ oss

Lögnare

Är vänsterfeministernas offerhjältinna Linnéa Claeson bara en stor bluff och lögnare?

Politikfakta

Publicerad

den

Foto: Viktor Gårdsäter

Linnéa Claeson har blivit rikskänd genom hänga ut män som utsätter henne för sexuella trakasserier. Men stämmer verkligen hennes berättelser? ”Grejen är ju att hon är så fucking jävla fake! Det är alltså fakebilder. Hon har gjort fakekonton för fakekillar, tagit bilder från Google med amerikanska badrum, bilder på någon jävla överkropp som skriver meddelanden till sig själv. Såhär är det, det här vet jag!”, berättade Julia Frändfors i podcasten ”Daddy Issues”.

Även vänsterpodden Haveristerna menar att de censurerade kukbilderna som Claeson visar upp i flera fall kommer från gayporr-sajter och att ingen manlig diplomat var på plats vid ett EU-arrangerat event där Claeson talade – trots att Claeson påstår att hon blev antastad av en manlig diplomat vid tillfället.

Vad händer med feminismen om en av rörelsens främsta visar sig vara fejk? ”Att ifrågasätta ett offer är det sista jag vill, men med Linnéa är det svårt att låta bli när hon gång på gång tummar på sanningen”, skriver frilansjournalisten Emilie Roslund.

Tror du att vänsterfeministen Linnéa Claeson är en notorisk lögnare?

Källor: Nyheter Idag, GP

Copyright © 2019 Politikfakta. Alla bilder som har Politikfaktas logo är dock helt fria att dela och sprida enligt Creative Commons CC0 “No Rights Reserved”.