Följ oss

Nyval 2020

Nu är Jimmie störst!

Politikfakta

Publicerad

den

Foto: Montage/Politikerveckan Almedalen

Historiskt maktskifte – Sverigedemokraterna är nu Sveriges största parti med 24 procent av väljarnas stöd! Socialdemokraterna som är vana vid att vara det största partiet i 102 år får nöja sig med det historiskt låga stödet på 22,2 procent, enligt Aftonbladet/Demoskop.

”Jag är inte förvånad”

”Jag är inte förvånad. Under alla år har vi konsekvent pratat om gängkriminaliteten, den eskalerande otryggheten, migrationspolitiken som inte fungerat och integrationspolitiken som har förvärrat situationen. Fler och fler upplever de här problemen i sin vardag och kan relatera till dem. Då blir vi ett trovärdigt alternativ”, säger Jimmie Åkesson (SD)

Om mätningen räknas om i mandat skulle SD, M och KD vinna klar majoritet. 184-165 över den S-ledda katastrofregeringen.

Är du glad att SD nu är Sveriges största parti?

Copyright © 2019 Politikfakta. Alla bilder som har Politikfaktas logo är dock helt fria att dela och sprida enligt Creative Commons CC0 “No Rights Reserved”.