Följ oss

Skrota Public Service

Fakta: 7 av 10 assistansfusk begås av invandrare – SVT PK-korrigerar

Politikfakta

Publicerad

den

Foto: Albin Olsson

En stor majoritet som fuskar med assistansersättning i Sverige är utlandsfödda. Det visar en undersökning av domar som Janne Josefsson gjort. Men detta faktum gillas inte av SVT Forum eller den gamla aftonbladaren Elisabet Höglund som genast vill tona ner vilka som fuskar eftersom det skulle bli ”felaktig debatt” då det även finns ”vanliga svenskar” som faktiskt fuskar. Det här är klassiskt public service beteende. Det tycks vara vår skattefinansierade public service enda affärsidé – att aldrig påvisa någonting negativt med den massinvandring som förvandlat Sverige till ett ”shithole country” – även när det handlar om empiriska fakta. Men om det istället hade handlat om att 7 av 10 utlandsfödda är de som bidrar mest till välfärden så hade SVT troligen fått fnatt, blåst i de stora basunerna och med rödblossig eufori spridit detta i sina rikstäckande kanaler. Det är fan äckligt.

Copyright © 2019 Politikfakta. Alla bilder som har Politikfaktas logo är dock helt fria att dela och sprida enligt Creative Commons CC0 “No Rights Reserved”.