Följ oss

Fake news

SVT sprider sjuka fejkade nyheter: Musse Pigg är ”klimatforskare”

Politikfakta

Publicerad

den

Foto: Montage Creative Commons/Alan Boar

Alla vet att en majoritet av SVT:s anställda är feminister, kommunister och miljöpartister – därför blir deras ”opartiska” klimataktivism lika stötande och irriterande som patetisk och falsk. Nu har de nämligen publicerat en artikel där de påstår att ”11 000 forskare: Jorden befinner sig i ett klimatnödläge”. Det är ett rent påhitt. Fake News. Lögn.  

Rebecca Weidmo Uvell har tidigare granskat listan och funnit att ”nästan ingen” på listan är ”klimatforskare”. Den svenska representationen av klimatforskare är även den obefintlig: ”Jag fick det till 62 personer som forskar, inte på klimatet, men som vill antyda det som från svenska universitet och högskolor skrivit på dokumentet i syfte att tvinga fram en politisk vänsteragenda”, skriver hon i sin granskning.

Bland de mer exotiska inslagen i listan finner man en djurbeteendespecialist, sociolog, zooägare, primatolog, neurolog, psykolog, revisor, arkitekt, njurspecialist, personalutredare, mat-student, handels-psykolog, fågelskådare, tillförordnad rättsteknisk utredare, assisterande museumintendent, föreläsare kring djuravling, pensionerade studenter i 30-årsåldern och på ett ställe återfinns till och med seriefiguren Musse Pigg som en garant för SVT:s klimathysteriska domedagsteori.

Ska public service skrotas en gång för alla?

Copyright © 2019 Politikfakta. Alla bilder som har Politikfaktas logo är dock helt fria att dela och sprida enligt Creative Commons CC0 “No Rights Reserved”.