Följ oss

Islamiseringen av Sverige

Uppsala godkänner kontroversiellt islamiskt center i no-go-zon!

Politikfakta

Publicerad

den

Foto: Skärmdump/SVT

Det islamiska centret ska enligt Socialdemokraterna ”hjälpa unga muslimer att integreras i samhället”. Debattören Mohammed Omar är dock av totalt motsatt åsikt: ”I själva verket är målet segregering, att vända unga muslimer bort från svensk kultur och svenska värderingar, och till en strikt tolkning av sunnitisk islam”. Centrets frontfigur Atique Ullah säger sig välkomna personer ur alla trosriktningar – men är dömd för att ha misshandlat sina barn då dessa inte velat läsa högt eller läst fel ur Koranen. När SVT var i området för att i vanlig ordning lobba för sossarnas linje så blev de attackerade med stenkastning och fick sin SVT-bil vandaliserad. Och Ylva Standell (S) tonar ner de uppenbara riskerna och jämför det extrema islamistiska centret med en mataffär: ”Om det ska byggas en affär så bryr vi oss inte om det är ICA eller Konsum”…

Copyright © 2019 Politikfakta. Alla bilder som har Politikfaktas logo är dock helt fria att dela och sprida enligt Creative Commons CC0 “No Rights Reserved”.